Forum Forum - www.budkasuflera.pl Strona Główna
Forum - www.budkasuflera.pl
Oficjalne Forum Fanów Budki Suflera

FAQFAQ     SzukajSzukaj    UżytkownicyUżytkownicy    GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja     ProfilProfil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości    ZalogujZaloguj 

Tabulatury na gitarę do piosenek Budki!

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum - www.budkasuflera.pl Strona Główna -> Co w duszy gra
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Na jakiej gitarze grasz?
Elektrycznej
30%
 30%  [ 4 ]
Basowej
0%
 0%  [ 0 ]
Akustycznej
23%
 23%  [ 3 ]
Klasycznej
23%
 23%  [ 3 ]
Nie gram
23%
 23%  [ 3 ]
Wszystkich Głosów : 13

Autor Wiadomość
Karol-K
Czasem tu pisuje
Czasem tu pisuje

PostWysłany: Sro Lut 03, 2010 11:35 pm    Temat postu: Tabulatury na gitarę do piosenek Budki! Odpowiedz z cytatem

Bardzo proszę moderatorów/administratora forum o usunięcie tego tematu!

Pozdrawiam !

Ostatnio zmieniony przez Karol-K dnia Czw Cze 24, 2010 6:24 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Karol-K
Czasem tu pisuje
Czasem tu pisuje

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 11:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozdrawiam !

Ostatnio zmieniony przez Karol-K dnia Czw Cze 24, 2010 6:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
anys07
Dopiero zaczyna
Dopiero zaczyna

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:15 pm    Temat postu: tabulaturki Odpowiedz z cytatem

hej!!! witam serdecznie wszystkich Budkowiczów i "wymiataczy" Wink z racji założenia wątku przez Karola dotyczącego tabulatur i akordów do utworów Budki Suflera postanowiłem dołożyć kilka słów od siebie. może być to temat przede wszystkim dla tych fanów, którym zależy na opanowaniu wielu pięknych kawałków "Naszego zespołu". przechodząc do rzeczy - mam w swoim posiadaniu 2 zbiory piosenek Budki w zapisie nutowym. wydawnictwa te nie są napewno "białymi krukami" na muzycznym rynku wydawniczym... kiedyś kupiłem je w warszawskim sklepie muzycznym jako piękny dodatek do mojej pierwszej gitary... i były bardzo pomocne w opanowaniu takich numerów jak Młode lwy, Memu miastu na do widzenia, Za ostatni grosz, Sen o dolinie, Cień..., Cały mój zgiełk, Cisza, Ragtime i wiele, wiele innych... zarówno nowych jak i tych najstarszych... są to książeczki z kompletnym zapisem nutowym (nie tylko partie gitar ale również bas, piano, a nawet saksofon (Giganci tańczą...)... poza nutami są także napisane chwyty gitarowe a na dodatek z boku mamy pokazane jak dany akord wygląda i w której pozycji brzmi najlepiej (tego nie odda żadna tabulatura)... i bardzo istotna sprawa dla niektórych - brak jest tabulatury - ale myślę, że jest to bardzo dobry sposób, przede wszystkim dla nieczytających nut, aby rozwinąć swoją wiedzę muzyczną. niemal wszystkie utwory zapisane są w oryginalnych tonacjach co po opanowaniu materiału umożliwia nam "granie z Budką" - niestety tylko z płyty - hehe. jeśli ktoś byłby naprawdę zainteresowany jakimiś konkretnymi numerami to może napisać na mój mail lub na tym forum. aby wszystko było jasne to nie jest to propozycja sprzedaży - tylko pomoc dla Fanów... pozdro dla Was. kontakt do mnie: jesion666@interia.pl

Andrzej "Anys" Ziółkowski RULES[/b]
Powrót do góry
adas22
Nowy
Nowy

PostWysłany: Wto Lip 20, 2010 10:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gram na gitarze klasycznej i bylbym zainteresowany tabulaturami do następujących piosenek : Za ostatni grosz, Sen o dolinie, Cień..., Cisza, Ragtime .
Może byłaby możliwość wrzucenia ich na jakiś serwer np.rapidshare ,wtedy mogłabyś udostępnić link na forum , zapewne sporo osób by skorzystało.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum - www.budkasuflera.pl Strona Główna -> Co w duszy gra Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: